Alex Högström

35 år och pappa till 3 små barn, styvpappa till 2 tonåringar. Capoeira och akrobatiklärare, även kallad rörelse expert.

Jag har rört på mig hela mitt liv, men det var först 2004 som jag hittade capoeiran, som skulle forma både min kropp och sinne. Med sina smidiga akrobatiska rörelser och pasifistiska filosofi, var det inte likt något jag skådat tidigare. Efter jag återvände från min studieresa i Brasilien 2006, har jag undervisat barn och vuxna. År 2009 tog jag steget bort från den säkra månadslönen för att ägna mig på heltid åt denna konstform.

Sedan flere år tillbaka har jag även hållit lektioner i akrobatik för HurjaPiruetti dansinstitut i Raseborg, både i Ekenäs och Karis.

Jag älskar att röra på mig, vare sig det är på en skate eller snowboard, med bollen vid fötterna eller i handen, på isen med klubba eller utan. Rörelse är grunden till alla sporter.

Alex Högström